Human Rights Watch

Missie

Human Rights Watch is een internationale organisatie voor het verdedigen en beschermen van mensenrechten. Human Rights Watch is een onafhankelijke stichting die wereldwijd wordt gesteund door individuen, stichtingen en bedrijven. Zij accepteren geen steun van overheden. In de afgelopen 30 jaar hebben zij succes kunnen boeken door hun unieke toegang tot beleidsmakers, concrete aanbevelingen en vasthoudendheid.

Investigate: Human Rights Watch interviewt slachtoffers, daders en ooggetuigen. Hun onderzoek is grondig en objectief. De bevindingen worden overgenomen door pers en beleidsmakers. Hun onderzoekers zijn experts in dienst van Human Rights Watch.

Expose: Human Rights Watch eist aandacht voor mensenrechtenschendingen in de internationale pers, om slachtoffers een stem te geven.  HRW experts staan dagelijks de pers te woord en informeren beleidsmakers.

Change: Human Rights Watch rapporten bevatten concrete aanbevelingen voor verandering. Via druk op internationale en lokale machthebbers sturen zij aan op verbetering. Deze methode heeft bewezen effectief te zijn. HRW is gesprekspartner van o.a. overheden, bedrijven, de Verenigde Naties, EU en de Wereldbank.